mandag 28. oktober 2013

SOMMERLESING 2013

Indias datter av Shilpi Somaya Gowda. Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavi føder en datter, dreper faren spedbarnet . Kavi føder nok en datter, men denne gang greier hun å berge henne ved å plassere henne på et barnehjem. Datteren Ashi vokser opp i USA, men drevet av ønsket om å finne sitt opphav, reiser hun til India. Historien strekker seg over 20 år, og fortelles av de to mødrene og datteren. Historien er gripende, men dette er ikke et "litterært mesterverk", som det står på bokomslaget.
Vinterstengt av Jørn Lier Horst.   Politietterforsker og krimforfatter Jørn Lier Horst har skrevet en grei krimbok om et grotesk drap i ei hytte i Stavern. Politiførstebetjent William Wisting skal prøve å oppklare drapet, og krimgåten gjøres mer spennende ved at datteren Line slår seg ned i ei hytte ute i havgapet, flere lik blir funnet etter hvert og fra himmelen faller det døde fugler....... 
Politi av Jo Nesbø
Nesbø skuffer ikke. Han gleder igjen alle Harry Hole-fans med denne boka, og Nesbø er en  mesterforteller innen krimsjangeren. Han holder oss i ånde, "lurer" oss lesere, og vet å slutte kapitlet til rett tid; vi bare MÅ lese videre!
 



Ingen kommentarer: